Bereikbaarheid

bereikbaarheid

De start- en finishlocatie van de ZuiderSterLOOP is eenvoudig te bereiken met zowel, fiets, auto als openbaar vervoer.

  • Met de auto

Rijdend vanaf de A20 vanuit Rotterdam richting Gouda neemt u afslag 16 richting Prins Alexander/Capelle. Bij de verkeerslichten gaat u vervolgens rechtsaf, daarna linksaf richting Nesselande en Hoofdweg. Na een enkele honderden meters ziet u aan uw rechterhand het ZuiderSter-complex. Aan de overkant daarvan kunt u uw auto kosteloos kwijt aan de Cypresbaan en Vlierbaan. Na het parkeren wél uitkijken met oversteken!

Komend vanaf de A20 vanuit Gouda richting Rotterdam neemt u afslag 16 richting Prins Alexander/Capelle. Bij de verkeerslichten gaat u vervolgens linksaf, daarna rechtsaf richting Nesselande en Hoofdweg. Na een enkele honderden meters ziet u aan uw rechterhand het ZuiderSter-complex. Aan de overkant daarvan kunt u uw auto kosteloos kwijt aan de Cypresbaan en Vlierbaan. Na het parkeren wél uitkijken met oversteken


  • Met het openbaar vervoer

U reist per openbaar vervoer naar de ZuiderSterLOOP? In dat geval ziet de route er als volgt uit:
U stapt in de Metro die u naar Station Alexander brengt.
Naar Station Alexander kunt u ook met de bus. Aan weerszijden van de sneltramlijn liggen twee busstations, één aan de Prins Alexanderlaan en één aan de Marten Meesweg. Hier stoppen de volgende buslijnen:

- RET-buslijn 30 naar de wijk Schollevaar in Capelle aan den IJssel.
- RET-buslijn 31 naar Capelle aan den IJssel (wijk Oostgaarde) via Capelle-centrum
- RET-buslijn 35 naar station Rotterdam Noord via Ommoord en Hillegersberg – Schiebroek
- RET-buslijn 36 naar metrostation Kralingse Zoom via Alexanderpolder (Het Lage Land)
- RET-buslijn 37 naar Capelsebrug via het IJsselland Ziekenhuis en Capelle centrum

Vanaf het metrostation staan er Tuk Tuks klaar om u naar de ZuiderSter te vervoeren en natuurlijk terug als u weer naar het metrostation moet.
Een wegwerp OV-chipkaart voor de metro koopt u eenvoudig bij een RET Servicepunt of bij de automaat op het metrostation. De enkele reis bus/tram is alleen op de bus en tram te krijgen.

Op de site van de RET: www.ret.nl kunt u terecht voor de verkooppunten, een van deur-tot-deur reisadvies, de meest actuele dienstregelingen en voor meer informatie over reizen met de OV-chipkaart.