Nieuws

Capelle aan den IJssel, 9 mei 2016 

Door omstandigheden is het filiaal van onze hoofdsponsor, BV de ZuiderSter aan de Hoofdweg in Capelle aan den IJssel, op dit moment gesloten.

Hierdoor hebben wij helaas het besluit moeten nemen de op 5 juni a.s. geplande 18e ZuiderSter LOOP niet door te laten gaan. 

Wij realiseren ons dat dit een teleurstelling is voor velen maar vragen uw begrip. 

U blijft overigens in het filiaal van B.V. de ZuiderSter in Barendrecht van harte welkom. 

Zie www.zuiderster.nl voor de openingstijden. 

Met vriendelijke groet, 

Organisatie ZuiderSter LOOP 

Zuidersterloop Cap jun15

ZuiderSterLOOP prooi voor Mike Teekens

Foto: Mike Teekens (borstnummer 30) en Patrick Kwist (1) pakken direct na het startschot de kopposities.

Capelle- Marathonloper Mike Teekens won zondagmiddag in Capelle met overmacht de ZuiderSterLOOP. De Rijswijker troefde op de 15 kilometer meervoudig winnaar Patrick Kwist uit Rotterdam af.

Zo’n duizend atleten – jong en oud – kwamen op de zeventiende editie met start en finish op de Hoofdweg af. De basisscholieren beten in de ochtenduren het spits af en liepen afstanden van 1500 meter. De 11-jarige Renske Postema had hier totaal geen moeite me. ,,Van onze school hebben twintig kinderen meegedaan,” vertelt de leerlinge van obs West na haar race, terwijl ze haar medaille goed vasthoudt. ,,Ik vond het leuk om mee te doen. Straks ga ik nog even naar de speeltoestellen toe.”

Inmiddels hadden bijna 300 lopers zich verzameld aan de startstreep. De Belgische atleten van loopgroep Grijsloke waren net als de vorige keren van de partij. ,,We lopen voor de gezelligheid,” merkt Wim DeJonghe op. ,,En aantal van ons, onder wie Griet DeMeijer, zijn desondanks goed voor een prijs.”

Alle ogen waren echter gericht op Patrick Kwist met startnummer 1. ,,Ik wist al dat het een moeilijke middag voor mij zou worden,” vertelde Kwist na afloop. ,,Naast me stond Mike Teekens, die snellere tijden op de lange afstanden heeft staan dan ik. Lange tijd liep ik met hem op, maar zijn versnelling na vijf kilometer was me teveel. Meer dan een tweede plaats zat er niet in vandaag.”

De 26-jarige Mike Teekens, die onlangs in Leiden op het NK Halve Marathon zilver won, zag de 15 kilometer lange race, die hij aflegde in 48.14 minuten, als een ideale voorbereiding op zijn eerstvolgende marathon. ,,Met mijn marathontijd van 2.23 uur behoor ik tot de top-10 van Nederland,” zegt hij bescheiden. ,,Dit parkoers met zijn vele bochten was op mijn lijf geschreven. Ik loop niet zoveel van dit soort wedstrijden, maar deze in Capelle paste goed in mijn trainingsschema.”

Pol Nabben (Dordrecht) klasseerde zich als derde. ,,Pffff, Teekens en Kwist heb ik moeten laten gaan, maar ik hield ze lange tijd in het vizier. Dat kostte me veel kracht, want in de slotkilometers heb ik ontzettend afgezien.” Binnen het uur finishte ook de eerste vrouw: Marieke Bourquin uit Maassluis.

En topprestatie leverde ook Willem Schenk, een van de negentig hardwerkende vrijwilligers. De Capellenaar deelde duizend flesjes water uit aan de finishende atleten. ,,Vroeger heb ik aan de eerste veertien Zuidersterlopen meegedaan,” zegt hij met trots. ,,Nu beman ik al drie jaar de verfrissingpost.”

 

 

Rens Hoogvliet en ZuiderSterLOOP

kunnen niet zonder elkaar.

zuidersterloop

 

 

 

 

 

Capelle- Speaker Rens Hoogvliet is al vanaf de eerste Zuidersterloop betrokken bij dit Capelse hardloopevenement. De Oud-Beijerlander is ook op zondag 7 juni weer van de partij bij de zeventiende editie.

 

Lees verder...

Bij veel sportevenementen bepaalt de speaker mede de sfeer. Rens Hoogvliet bezit deze kwaliteit. Zijn enthousiasme kent geen grenzen. De prille zeventiger is goed op de hoogte van de prestaties van de atleten en deelt dat met het publiek. Ook voor de lopers in de tweede helft van het deelnemersveld heeft hij voldoende aandacht. Voor de schoolkinderen, die ’s morgens hun wedstrijdjes lopen, heeft hij veel bewondering. ,,Je zult zien, dat er altijd jongeren voor de atletieksport kiezen na zo’n kennismaking zoals in Capelle,” vertelt Rens Hoogvliet met veel passie. ,,Tegenwoordig zijn hardloopwedstrijden vaak evenementen voor het hele gezin. Een organisatie moet heel wat werk verzetten om veel lopers aan de start te krijgen. De Zuidersterloop staat bij velen hoog aangeschreven. Regionale atleten kregen de kans om zich in de kijker te lopen. Er wordt geen startgeld betaald. De nationale top komt dus niet. Patrick Kwist, die de Zuidersterloop al een paar keer won, is daarop een van de uitzonderingen. Hij loopt niet voor het geld, maar echt voor zijn plezier. En dat heb je in Capelle. De kinderen kunnen zich vermaken met speeltoestellen en er zijn terrassen voor het publiek. Kortom er is genoeg vertier.”
Jarenlang was Rens Hoogvliet atletiektrainer bij av Energie uit Barendrecht. In 2004 benoemde de Atletiekunie hem tot Lid van Verdienste voor al zijn inspanningen voor de atletieksport. Nu houdt hij zijn conditie nog elke middag op peil op de accommodatie van av Sprint in zijn woonplaats Oud-Beijerland. Elk weekeinde is Hoogvliet te vinden bij een sportief evenement, waar zijn vertrouwde stem het publiek op de hoogte houdt van de wedstrijdsituatie. ,,Op 30 mei ben ik de speaker bij de triatlon in Krimpen aan de Lek,” vervolgt de spraakwaterval, die 25 jaar geleden voor het eerst de Zuidersterloop van achter de microfoon versloeg. ,,Ik kan genieten van topprestaties. Er waren verenigingen die wel dertig lopers hadden, die een marathon onder de drie uur konden lopen. Nu is alles veranderd. De commercie rondom een wedstrijd is belangrijk. Dat hebben de broers De Blok van meubelgigant De Zuiderster goed begrepen. Er wordt tijdens het evenement echt aan alles gedacht. Daarom leeft de Zuidersterloop bij zowel de lopers als het publiek. Er is concurrentie genoeg van andere evenementen, maar deze loop met start en finish op de Hoofdweg heeft zijn plek op de hardloopkalender meer dan verdiend.”

ZuiderSterLoop leeft voort.

Bert Koster, oom en trainer van de succesvolle middenafstandloopster Maureen Koster, die onlangs in Praag EK-brons veroverde op de 3000 meter, vertelde tijdens een interview met een persvertegenwoordiger van AD Het Groene Hart, in welke wedstrijd hij vroeger uitblonk. De 54-jarige Boskoopse boomkweker meldde spontaan, dat het de ZuiderSterLoop was. In de jaren negentig eindigde de atleet van AV’47 als derde in het eindklassement van het overkoepelend klassement. Wie weet staat de thans 22-jarige Maureen Koster, die zich in de toekomst ook gaat specialiseren op de 5 kilometer, ooit aan de start in Capelle aan den IJssel.

Lees verder...Menno Lieven snelt van zege naar zege

Capellenaar Menno Lieven, die zijn loopcarrière als scholier in de ZuiderSterLoop begon, wint de laatste maanden wedstrijd na wedstrijd. Na de winst in de Oudejaarsloop in Schoonhoven zegevierde Lieven in Gouda (Groenhovenloop 21.1 km), Spijkenisse (10 km) en Lekkerkerk (Halve Natuurmarathon). Op de vraag of hij ook de ZuiderSterLOOP over 15 km een keer kan winnen, antwoordde de ‘businessloper’. ,,Ik leef nu al naar die wedstrijd toe. Als het niet te warm is, waag ik een poging.”

Patrick Kwist wint ZuiderSterLOOP met overmacht.

 

Patrick Kwist wint ZuiderSterLOOP met overmacht.

Patrick Kwist won zondag 18 mei 2014 in Capelle met een ‘hoofdweglengte’ voorsprong de zestiende editie van de ZuiderSterLOOP. De Rotterdammer noteerde op de 10 Engelse Mijl (16.1 kilometer) een tijd van 52.34 minuten. Paul Nabben (57.26) en Menno Lieven (58.37) eindigden op geruime achterstand als tweede en derde.

Lees verder...

Al snel na het startschot liep Patrick Kwist alleen op kop. Voor zichzelf wilde hij een goede tijd neerzetten. “Qua tegenstand had ik het gemakkelijk”, vertelde hij na zijn gewonnen race. “Maar het was wel bikkelen om het hoge tempo in deze warmte vast te houden. Op sommige stukken had ik flink last van de tegenwind. Ik ben tevreden met mijn eindtijd.”

Maatje te groot
Thuisloper Menno Lieven ging niet mee in het spoor van Kwist. “Hij is een maatje te groot voor mij. Ik liep lange tijd in vierde positie, want ik ben niet zo’n warmweerloper. In de tweede grote ronde achterhaalde ik nog Ali Shugul. Meer zat er niet in.”

De hardloopdag begon in de ochtenduren met de Capelse scholierenkampioenschappen. Bijna driehonderd kinderen kwamen af op dit hardloopspektakel. De achtjarige Ruben Visser uit groep 5 van de Montessorischool was een van hen. “Ik had veel zin om mee te doen. Hoeveelste ik ben geworden weet ik niet. Omdat mijn vader zijn fietssleutel kwijtgeraakt is, zijn we nog hier. De reservesleutel wordt thuis opgehaald. Ik heb al een extra ijsje op. Later wil ik profvoetballer worden. Nu voetbal ik nog bij SVS.”

Speelparadijs
De organisatie had alles uit de kast gehaald om het evenement de glorie van weleer, toen vele duizenden lopers, hun familieleden en andere belangstellenden op de loop en het omlijstende programma afkwamen, terug te geven. Voor de kinderen was er een speelparadijs en aanwezige ouders konden gezellig plaatsnemen op een van de terrassen en luisteren naar de ‘live’ muziek. In totaal kwamen bijna duizend lopers op de ZuiderSterLOOP af. De vele vrijwilligers hadden nu in tegenstelling tot vorig jaar hun handen vol. Rob Frederiks (60) deelde de tijdsregistratiechips uit. “Twintig jaar geleden startte hier mijn bescheiden hardloopcarrière”, merkt hij lachend op tijdens het verstrekken van de chips. “Nu sta ik langs de kant vanwege een meniscusoperatie. Een mooie gelegenheid om te helpen.”

Henny Hamers – in wielertermen de ‘directeur Sportief’ van de ZuiderSterLOOP – liep tevreden rond. “Prachtig al die mensen. Hier doe je het allemaal voor. Er loopt zelfs een groep Belgen mee uit Grijsloke. Deze loopgroep heeft een uitwisselingsverband met PAC Rotterdam. De gebroeders De Blok, eigenaren van woongigant Zuiderster zijn eveneens in hun nopjes. Een zeventiende editie komt er dus wel.”.”

dichtbij

    

 

      Zuidersterdirecteur René de Blok huldigt de glunderende prijswinnaars.

 

 

 

 Montessori veni, vidi, vici

Capelle- Basisschool Montessori uit Kralingen kwam, zag en overwon in Capelle tijdens de 16de ZuiderSTERLoop op de Open Scholierenkampioenschappen alle prijzen. De school had de meeste finishers en haar leerlingen noteerden de snelste tijden in bijna alle categorieën. Op de tweede en derde plaats eindigden de basisscholen Pionier en De Stelberg. Bij de individuele prijzen was de Montessori Kralingen met elf overwinningen ook de koploper, gevolgd door De Stelberg en obs West. Er namen aan de hardloopwedstrijd in totaal 271 basisschoolleerlingen deel in diverse leeftijdcategorieën.

 

 

zuiderster

Patrick Kwist wil zege in

ZuiderSterLOOP prolongeren

 Zij aan zij met Menno Lieven (43) debuteerde Patrick Kwist (1) vorig jaar met winst in de ZuiderSterLOOP.

Capelle- Patrick Kwist is erop gebrand zijn zege van vorig jaar in de ZuiderSterLoop in Capelle op de 10 Engelse Mijl op zondag 18 mei te herhalen. Maar eerst gaat de Rotterdammer voor een goed resultaat in de Marathon van Rotterdam.
Patrick Kwist (45) is een laatbloeier. Pas na een voetbalcarrière trok de prille dertiger zijn hardloopschoenen aan. Zijn eerste deelname aan de marathon van Rotterdam smaakte naar meer. Zijn tijd van 3.48 uur is inmiddels ‘bijgesteld’ tot 2.27.01 uur. Op zondag 13 april hoopt Kwist weer op een tijd binnen de 2.30 uur. ,,De afgelopen maanden had ik last van een heupblessure,” vertelt de instructeur Horeca en Techniek van het Albeda College. ,,Ik miste eind 2013 de Bruggenloop, die ik in 2011 en 2012 won.”
Op het NK Halve Marathon in Den Haag veroverde Patrick Kwist half maart goud in de categorie M45. Een week later eindigde hij in Lekkerkerk als tweede in de Halve Natuurmarathon. ,,Toen speelde mijn heupkwetsuur weer op,” vervolgt Kwist. ,,Ik ben nu onder benadeling van manueel therapeut Niels Ros uit Lekkerkerk. Na het NK nam ik te weinig rust. Met tempolopen heb ik geen moeite, maar het korte snellere werk gaat me zwaarder af. Met marathontempo (18 km/uur, wk) kan ik goed aan. Vorige week trainde ik 150 km op de weg. Deze week houd ik het op de helft. Mijn deelname aan de Zuidersterloop komt niet in gevaar.”
Het loopevenement in Capelle met start en finish op de Hoofdweg kende Patrick Kwist alleen van horen en zeggen. Tijdens de hoogtijdagen van deze loop eind jaren negentig voetbalde Kwist namelijk nog. ,,Ik merkte al snel, dat de Zuidersterloop goed georganiseerd is,” merkt de 1.82 meter lange en 65 kg wegende Rotterdammer nog op. ,,Het enthousiasme van de vrijwilligers sprak me aan. Ik hoop mijn zege van vorig jaar te prolongeren. Daarna neem ik gas terug. Ik wil namelijk nog een aantal jaren hardlopen. Deze sport is geweldig. Tijdens het lopen kun je lekker je kop leegmaken; het geeft een voldaan gevoel en je kunt lopen waar en wanneer je maar wilt. Als ik mijn huidige niveau wil vasthouden, dan zal ik wel meer rust moeten nemen en keuzes maken. Mijn volgende uitdaging wordt in oktober het NK Marathon in Amsterdam. In mijn nieuwe categorie M45 ben ik een van de kanshebbers. Het voor de winst gaan vraagt om een gedegen voorbereiding. Dit geldt trouwens ook voor de Zuidersterloop.”

Menno Lieven kijkt uit naar Zuidersterloop

Atleet Menno Lieven heeft voor zondag 18 mei een extra piekmoment ingelast. Voor de zestiende keer is de Capellenaar op die dag deelnemer aan de Zuidersterloop, waarvan de route langs zijn woning loopt.
Menno Lieven bewaart goede herinneringen aan het Capelse loopevenement, dat de gelijknamige meubelgigant weer nieuw leven inblaast. Als 8-jarig jeugdvoetballertje van SVS begon Lieven op de locatie van ZuiderSter, gelegen aan de Hoofdweg, zijn succesvolle atletiekcarrière. ,,Henny Hamers, de vader van een voetbalvriend, schreef ons team in voor deze loop,” vertelt Menno Lieven (32) met een glimlach. ,,We liepen een rondje van 2100 meter. Het jaar daarop renden we het dubbele. Ik vond het hardlopen zo leuk, dat ik speciaal voor de Zuidersterloop ging trainen. En als er ergens een hardloopwedstrijd in de regio was, was ik van de partij. De resultaten werden steeds beter. Op mijn 26ste stopte ik met voetballen en koos helemaal voor de atletieksport. Ik heb een jaar gehad, dat ik er vijftig won. Ik maak nu deel uit van het Post NL-bedrijventeam. In 2012 won ik in Egmond en Den Haag (City-Pier-Cityloop) de bedrijvenloop.”
Om zich in grote wedstrijden met de toppers te meten heeft Menno Lieven niet het goede postuur. De 1.90 meter lange en 83 kg wegende atleet moet het niet hebben van souplesse, maar juist van kracht. ,,Op karakter kan je ver komen,” vervolgt de activiteitenbegeleider in Rotterdam-Zuid. ,,Ik blijf zo lang mogelijk in het spoor van de toppers en behaal zodoende veel ereplaatsen. Vorig jaar werd ik vierde in de Zuidersterloop, die nog steeds een thuiswedstrijd voor mij is. Vroeger was deze loop de laatste wedstrijd van een loopserie. In dat klassement eindigde ik altijd bij de eersten. Qua organisatie kunnen weinig wedstrijden tippen aan dit Capelse loopevenement, dat duizenden mensen trok. Voor de kinderen is er veel vertier. In mijn dagelijks werk, merk ik dat het heel belangrijk is om via sport en spel kinderen bezig te houden. Uiteraard gebruik ik vormen van atletiek, zoals een estafette, om kinderen in Rotterdam-Zuid te laten bewegen. ’s Avonds begeleid ik diverse loopgroepen.”
Middels snelheidstrainingen hoopt Menno Lieven op tijd in topvorm te zijn voor de Zuidersterloop. Daarna richt hij zijn vizier op de marathon van Berlijn in oktober. ,,Mijn snelste marathontijd is 2.40 uur,” merkt hij nog op. ,,Daar kunnen nog wel vijf minuten vanaf. Als dat lukt, dan plak ik er tijdens mijn verblijf in Duitsland er een Oktoberfest aan vast. Onder het lopen zie ik vaak ontzettend af. De gezelligheid na afloop maakt veel goed. Daarom is de Zuidersterloop een ideaal evenement. Alle ingrediënten om een leuke dag te hebben zijn voor iedereen aanwezig.”

Zuidersterloop brengt goede herinneringen

CAPELLE A/D IJSSEL – Oud-winnaar Wim Padmos is blij met de terugkeer van de Zuidersterloop. “Het is het mooiste circuit dat er was. Soms regenachtig, soms bloedheet, maar gezellig was het er altijd.”

Of hij dit jaar gaat meedoen weet hij nog niet. “Ik heb wat last van mijn kuit, maar ik laat mijn gezicht er denk ik wel even zien.” In totaal heeft de atleet acht keer meegedaan aan de loop van Capelle aan den IJssel, drie keer won hij de race. “Het was altijd een mooie race, met allemaal jongens uit de buurt.”

Padmos heeft goede herinneringen aan de loop. “Eén keer mocht je de tijd van de winnaar raden. Ik had een tijd neergezet waarvan ik dacht dat niemand hem zou lopen. Maar toen bleek dat ik vooraan liep en zelfs voor op dat schema liep. Toen heb ik voor de finish gewacht en afgeteld om precies op het goede moment te finishen. Later bleek dat een Belgisch jongetje dezelfde tijd had ingevuld. Daar is nog een leuke band uit ontstaan en ik heb toen zelfs nog een loop in België gedaan.”

Na een paar jaren van afwezigheid is de Zuidersterloop weer terug in Capelle aan den IJssel. De afstanden variëren van 2,5 tot 10 Engelse mijl. Daarnaast is er een kinderloop over 1,25 Engelse mijl en het Open Capelse Scholieren Kampioenschap voor Basisscholen. Inschrijving en meer informatie kan via www.zuidersterloop.nl

 

ZuiderSterLOOP moet weer groots loopevenement worden!

 

De ZuiderSterLOOP is terug van nooit weggeweest. Op zondag 18 mei hoopt de organisatie niet alleen op een massale opkomst van deelnemers aan de loop, maar ook oma’s, opa’s, ouders en kinderen, die de hardlopers komen aanmoedigen.

 

In 2005 vond de veertiende editie van de ZuiderSterLOOP plaats. Daarna werd het stil rond dit loopevenement, waar duizenden mensen op afkwamen. ,,De bouw van ons tweede pand in Barendrecht vroeg toen alle aandacht en energie,” vertelt Rene de Blok, een van de drie broers, die de meubelgigant leiden, ,,waardoor de loop naar de achtergrond verdween en tenslotte niet meer doorging. Elk jaar misten we het evenement, maar door de veranderde economische omstandigheden zagen we geen kans de loop te organiseren. Vorig jaar besloten we onze ZuiderSterLOOP toch nieuw leven in te blazen. De naamsbekendheid, die het evenement nog steeds had, gaf mede de doorslag. Vorig jaar zijn we met ondersteuning van de Rotterdamse atletiekvereniging PAC voorzichtig gestart met de voorbereidingen. Helaas op een te laat tijdstip, waardoor de opkomst van atleten ons tegenviel. De organisatie stond echter als een huis en dat is een belangrijke reden om door te gaan.”

 

De broers De Blok hopen dat de ZuiderSterLOOP in de toekomst weer uitgroeit tot een begrip in de regio. ,,De wielrenners kennen de Amstel Gold Race,” vervolgt Rene de Blok met een knipoog. ,,Laten wij met de ZuiderSterLOOP maar eens proberen in de buurt te komen van die naamsbekendheid. Lopers van naam zijn welkom, maar we keren geen startgelden uit. Wel is er een aantrekkelijk prijzenschema voor de wedstrijdloop. Onze insteek is een loop te organiseren, waar iedereen plezier aan kan beleven. We besteden veel aandacht aan het randgebeuren. Er komen kinderattracties op het Zuidersterterrein en er zijn terrassen, waar de bezoekers en de atleten wat kunnen drinken en zich kunnen vermaken. Presentatoren van Radio Rijnmond gaan het podiumprogramma verzorgen. Onze 300 vrijwilligers kunnen met gemak drieduizend lopers en bezoekers ontvangen.”

 

In de ochtenduren komen deze vrijwilligers al in actie tijdens de Open Capelse Scholierenkampioenschappen, waarvoor ruim zestig basisscholen zijn uitgenodigd. ,,De bedrijvenloop krijgt een extra impuls,” vervolgt De Blok. ,,Bij het inschrijfgeld is een clinic inbegrepen. Op zes woensdagen geeft PAC-trainster Marjan Bovill hardlooples.”

,,Onder haar begeleiding gaan lopers met sprongen vooruit,” merkt Henny Hamers, de man in de organisatie van het eerste uur, op. In de jaren negentig was ik er al bij en ik heb de ZuiderSterLOOP zien uitgroeien tot een mega-evenement. Ik hoop dat die oude tijden weer gaan herleven.”

 

 

Scholierenloop? Daar móet je bij zijn!

home
Aad Snijders bevindt zich al helemaal in ZuiderSterloop-sferen. Hij verheugt zich vooral op het onderdeel van ‘de Open Scholieren Kampioenschappen’ voor leerlingen van het basisonderwijs “Ik ga zoveel mogelijk kinderen van mijn school op 16 juni aan de start laten verschijnen in Capelle!”, zegt hij vol enthousiasme.

Snijders heeft al jaren wat met de ZuiderSterloop. “Ik vind het een topevenement. Goed dat ie na een lange afwezigheid weer terug is op de sportkalender. Vooral de scholierenkampioenschappen vind ik prachtig. Toen ik nog leerkracht was van basisschool De Zevenkamp vond ik het een enorme uitdaging om een grote groep kinderen mee te laten doen aan de ZuiderSterloop. Dat lukte altijd heel aardig. Het is een aantal keren gebeurd dat we gehuldigd werden als school met de meeste deelnemers. Gemiddeld kwamen we aan zo’n honderd jongens en meisjes. Daarnaast hebben we een paar keer onze leerlingen als eerste over de streep zien komen. Dat is ook mooi natuurlijk. Maar het allerbelangrijkste is dat kinderen in beweging komen en ervaren hoe leuk het in om sportief in actie te zijn. Daar komt nog eens bij dat de ZuiderSterloop een heerlijk feest is met allerlei leuke zaken om het lopen heen. Kortom: hier móet je bij zijn!”

Een aantal jaren geleden verhuisde Ad Snijders naar Ridderkerk om daar les te gaan geven op basisschool De Reijer. Ook in zijn huidige omgeving maakt hij flink reclame voor de ZuiderSterloop. “Ik ben onlangs alle klassen langs geweest om over het evenement te vertellen en leerlingen enthousiast te maken. Ik laat de kinderen foto’s en een filmpje zien en deel flyers uit. Mijn enthousiasme komt natuurlijk van binnen uit, omdat ik zelf met heel veel plezier aan wegatletiek doe. Alles bij elkaar moet er toe leiden dat we met minimaal tachtig lerlingenvan De Reijer naar Capelle aan den IJssel afreizen op 16 juni. Als dat lukt ben ik tevreden. Vanaf groep 3 mag iedereen mee. Geweldig toch!!!”

Henny Hamers heeft er zin in!

“Ja, we zijn weer terug!”, grijnst coördinator Henny Hamers van oor tot oor. Om er schalks aan toe te voegen: “Verrassend hè?!” In het najaar van 2011 werd Hamers door de ZuiderSter-directeur René de Blok gepolst of hij er zin in zou hebben om de ZuiderSterLOOP weer op poten te zetten. Lang hoefde Henny Hamers niet na te denken. “Ik zei meteen ja, maar voegde er aan toe dat ik wel tijd nodig had om het een en ander goed op poten te zetten. Vandaar dat we ervoor gekozen hebben om pas in 2013 terug te komen. Zo hebben we alle gelegenheid om de ZuiderSterLOOP weer precies de uitstraling te geven die het altijd had: een evenement waar sterke wedstrijdlopers, recreanten, kinderen en hele gezinnen zich fantastisch kunnen amuseren.”

DSC_0152
Tot 2005 werd de ZuiderSterLOOP in totaal veertien keer gehouden. Gemiddeld lokte de dag zo’n drieduizend deelnemers naar de Hoofdweg in Capelle. “de ZuiderSterLOOP was een begrip in onze gemeente en ver daarbuiten”, weet Hamers. “Ze vormde zelfs de aanleiding om een echte ‘loopserie’ op te zetten in de regio.”Ook het Open Capelse Scholierenkampioenschap was in die jaren een regelrechte hit. “Deelnemersaantallen van rond de achthonderd waren eerder regel dan uitzondering”, herinnert Hamers (66) zich nog al te goed. “Het zou geweldig zijn als we dat weer weten te bereiken. Alle basisscholen uit Capelle en omgeving zijn van harte welkom om mee te doen.”

kart
Het ZuiderSter-terrein wordt op 16 juni omgetoverd tot een soort attractiepark, compleet met bungee jumpen, een hindernisbaan, een springkussen, een podium met muziek, een trikebaan met squads, een patatwagen, ijsverkoop, een kraam met lekkere broodjes en hamburgers en nog veel meer.

Ook leuk is de terugkeer van Rens Hoogvliet als speaker. Een andere opmerkelijke persoon is ‘podiumbaas’ Wim Witvliet, ondanks zijn 93 jaar (!) nog altijd volop actief in de organisatie namens zijn atletiekvereniging PAC.